1945

Vleugel is een begrip in standbouw en interieurbouw, al sinds 1945. De wederopbouw was nog maar net begonnen of Anton Vleugel stak de armen uit de mouwen en startte zijn bedrijf pal naast de Jaarbeurs in Utrecht. Hier vond destijds de Voorjaars- en Najaarsbeurs plaats. Anton Vleugel maakte hiervoor stands vanuit zijn werkplaats in Utrecht. Met een voor die tijd al innovatieve aanpak en een goede service werd Vleugel snel een bekende naam in de Nederlandse standbouw.

Door de lagere frequentie van beurzen (toen nog alleen voorjaars- en najaarsbeurzen) ontplooide het bedrijf in de tussenliggende tijd ook andere activiteiten. Vleugel maakte bijvoorbeeld interieurs voor winkels en meubelen om de continuïteit van de onderneming te waarborgen.

1980

In 1980 werd de onderneming voorgezet door Frans en Harry Vleugel, twee zoons van Anton. Beiden werkten al geruime tijd binnen het bedrijf en hadden een gedegen leerschool gehad. Na enige tijd zette Frans Vleugel het bedrijf voort.
In die tijd nam de vraag naar commerciële interieurs toe, met steeds grotere opdrachten als resultaat. Hierdoor begon de interieurbouw zich meer en meer te ontwikkelen tot een professioneel interieurbouwbedrijf.

1999

Al die jaren was Vleugel Standbouw ook nog altijd heel succesvol in de expobranche. Om de kwaliteit en de goede service te kunnen blijven bieden, werd in 1999 besloten een groter bedrijfspand te bouwen. Vleugel Expo en Vleugel Interieur verhuisden in 2001 naar een representatief pand in Nieuwegein.

2007-heden

Frans Vleugel droeg in 2007 de scepter over aan Allard van de Rhee, die in de voetsporen van Vleugel senior en Frans Vleugel het bedrijf nu succesvol voortzet en verder ontwikkelt. In augustus 2016 verhuisde het bedrijf naar Amersfoort.
Inmiddels vinden steeds meer Nederlandse en Europees georiënteerde bedrijven hun weg naar Amersfoort. Niet alleen dankzij de geleverde kwaliteit en service, maar ook dankzij de originele ontwerpen, de waardevolle adviezen en de unieke producties.

Liefst 70 jaar later is het succes van Vleugel nog altijd gebaseerd op haar kernwaarden: flexibiliteit, betrokkenheid, vakmanschap en ondernemerschap. Vleugel is uitgegroeid tot een professionele partner die haar relaties een totaalpakket aan begeleiding en ondersteuning biedt, turn key oplevert en zorgt voor een optimaal rendement en een onovertroffen en perfecte (beurs)presentatie. Op het gebied van standbouw én interieurbouw.